Trening - JPEG.jpg
Sauer.jpg
IMG_0267 3.JPG
IMG_3038-svhv.jpg
Trening - JPEG.jpg

Introduksjon


ANNE GRETHE JEPPESEN-COACHING OG MENTAL TRENING-

SCROLL DOWN

Introduksjon


ANNE GRETHE JEPPESEN-COACHING OG MENTAL TRENING-

"Anne Grethe Jeppesen spilte en viktig rolle i min utvikling fra å være en nasjonal skytter til å konkurrere i verdenstoppen. Hun er lett å samarbeide med, seriøs og ærlig."

- OLE MAGNUS BAKKEN, skytter


 

A-SERTIFISERT ISSF TRENER

A-sertifiseringen fra ISSF er den høyeste trenerutdannelsen tilgjengelig fra ISSF akademiet.
Sertifiseringen er rettet mot trenere som jobber internasjonalt på Olympisk nivå.

REG. GESTALTTERAPEUT/COACH MNGF

NGI tilfredsstiller kravene til faglig innhold fra de to europeiske fagorganisasjonene, European Association of Psychotherapy (EAP) og European Association of Gestalt Therapy (EAGT). 

Screenshot 2017-01-11 14.19.44.png

"Anne Grethe har en inngående forståelse av utøverens situasjon og har bistått meg i mine forberedelser til begge mine Verdensmesterskap og World Cups. Hennes holistiske forståelse av utøveren som menneske ga meg rom og ro til fokus mot oppgaven på banen."

- STEFFEN OLSEN, Olympisk Gullvinner, Korea 2018.


INDIVIDUELL OPPFØLGING
Mental trening, oppfølging skyteteknikk, trening og treningsplanlegging.
(Performance development)

KLUBBKVELD
Arbeid med skytestillinger, teknikktrening, motivasjon og mental trening.

KURS
ISSF d-kurs (norsk/engelsk) 

PROSJEKTUTVIKLING OG PROSJEKTLEDELSE
Utviklingsprosjekt for grupper. (Performance development)


 

YRKESTITTEL
RIFLETRENER, SPORTSCOACH, GESTALTTERAPEUT

IDR.SPESIFIKK FILOSOFI
TYSK

COACH FILOSOFI
GESTALTTEORETISK PERSPEKTIV

UNDERVISNINGSFAGLIG FILOSOFI
KONFLUENT PEDAGOGIKK

TRENT FOR Å PRESTERE

Min bakgrunn og kombinasjonen toppidrettsutøver, internasjonal trener og Gestaltterapeut er spesiell.  Det gir meg en unik erfaring som jeg bruker i arbeidet med enkeltutøvere og grupper.

Min tilnærmelse kan kalles «Prestasjonsutvikling med et relasjonelt perspektiv» hvor gestalt teori og konfluent pedagogikk inngår som en basis. Det handler mye om å møte idrettsutøveren på hans/hennes banehalvdel -  Å bidra til at utøveren ikke blir alene, men i stedet får støtte og hjelp til å skape et godt toppidrettsliv og leve det liv de virkelig ønsker.

Som tidligere toppidrettsutøver, OL-deltaker og EM-vinner i skyting, begynte jeg tidlig å lete etter løsninger for å finne ut hvordan jeg best kunne treffe blink og takle konkurransepress. 

Tidlig i studiene ved Norges idrettshøyskole erfarte jeg at det var nødvendig å forstå mer av teknikk og mental trening. 
I løpet av min tid som profesjonell idrettsutøver ble jeg frustrert over at jeg ble for spent og urolig i konkurranser, jeg opplevde negative tanker og ble opphengt i resultater. Derfor begynte jeg å lete etter løsninger for å finne ut av hvordan jeg best kunne takle press i forbindelse med og under konkurranser. Jeg erfarte at det var nødvendig å øke min kompetanse, spesielt når det gjaldt teknikk og mental trening. Som et resultat av dette ble lærer Willy Railo min mentale trener.  Fokus ble rettet mot faktorer som puls, fysiologiske reaksjoner under press, tankesett (mindset) og spenning/avspenning. Vi arbeidet sammen i studieperioden og testet ut progressiv avspenning, autogen trening og indre dialog.

Jeg opplevde svært positive resultater ved å legge teknisk og mental trening inn i hver økt. Som følge av dette satte jeg norsk rekord og presterte bedre på landslaget.

Etterhvert søkte jeg også kontakt i utlandet for å lære teknikk av internasjonale skytetrenere. Spesielt var jeg opptatt av optimalisering av skytestillinger og hvordan best og raskest oppnå stabilitet og balanse.  I 4-5 år trente jeg mye i Tyskland og deltok på samlinger med landslaget. Jeg ble europamester i 1981 etter å ha bodd og forberedt meg på skyteskolen i Wiesbaden forut for mesterskapet. Også før OL i Los Angeles trente jeg i et inspirerende og godt miljø i Tyskland.

Parallelt med idrettskarrieren utdannet jeg meg til trener.
Her ble erfaringene fra min egen tid som utøver nyttig: 
Teknikktrening, mental trening, motivasjonsfaktorer, tett oppfølging og trenerstøtte var viktige elementer jeg tok med meg i min nye rolle.

Etter jeg avsluttet min karriere som profesjonell utøver, videreutdannet jeg meg og oppnådde ISSF-A sertifisering (internasjonal skyting) som første norske rifle-trener.

Som trener og coach har jeg jobbet både med landslag og individuelle utøvere - og jeg har vært med på å sanke medaljer i begge kategorier. Jeg har stor glede og interesse av å arbeide med unge utøvere, utøvere på lavere nivå og trenere. Mitt perspektiv og min arbeidsmåte er likevel det samme!

EN GESTALTISK TILNÆRMELSE
SOM VERKTØY

Min tid som utøver og min ISSF utdannelse ga meg et sterkt teoretisk utgangspunkt som trener, men jeg så etterhvert et behov for å utvikle en mer individ- og relasjonsbasert kompetanse. Valget falt på coaching utdanningen ved Norges Gestalt Høyskole. 

Coaching er en dialog mellom en profesjonell coach og en coachee. Dialogen tar utgangspunkt i dagens situasjon, mål og drømmer. Ved bruk av avanserte teknikker, bygget på gestalt psykologisk teori, hjelper jeg deg til se tingene i et annet perspektiv og på den måten vende blikket mot muligheter og valg. I idrettscoaching jobber jeg praktisk rettet mot din idrett, øvelse, og det målet eller den bestillingen du har. 

Sauer.jpg

CV


CV


"Anne Grethe er strukturert og teknisk dyktig på skyting, samtidig som hun utvikler utøver/coach relasjonen. Hun har masse erfaring fra inn- og utland og dermed kjennskap til norsk og utenlandsk kultur, som hun bringer med seg inn i læringen. Det er avslappende å være rundt Anne Grethe, hun har godt humør og alltid et smil på lur."

- LEIF STEINAR ROLLAND, tidligere landslagstrener og verdensrekordholder i øvelsen luftgevær


ERFARING

 

TRENER

Landslagstrener menn/kvinner
(1987-2019)

Landslagstrener Junior Rifle
2011

Personlig trener OL - deltakere menn/kvinner
(1996 - ) OL Sydney og OL Beijing

Leder/trener
OL Atlanta 96 og OL Barcelona 92

Fagutvikling i samarbeid med fagpersoner i Olympiatoppen
(bl.a. Håvard Engell, Anne Marte Pensgaard og Claude Lebreux.)

Utvikling av mental trening med Willy Railo/Norges Idrettshøgskole
(1980-1981)

 

 

Coach/Veileder

Landslagstrener menn/kvinner i flere perioder
(1987-1996)
Coach i Olympiatoppens Team Athen
(1995-2000)
Prosjektkoordinator i Olympiatoppens ulike Utviklingsprosjekt
(2000-2012)
Egen praksis som coach
(2004-)

  • Har utviklet trening/coaching-teknikker innen skyting

  • Utviklet bruk av gestalt-coaching innen idrett/skyting


IMG_0267 3.JPG

Publikasjoner


Publikasjoner


"Anne Grethes coaching tilførte enorm verdi til vårt program og gjorde en stor forskjell mot å oppgradere kunnskapen og egenskapen til våre trenere. Vi liker også hennes metodikk, da den er svert engasjerende og samarbeidsrettet."

- VAIBHAV TANDON, Olympic Gold Quest, Coaches Excellence Program.


PUBLIKASJONER

 
download.jpg

"Mental trening i skyting"
(For tiden kun tilgjengelig på engelsk)

Pris: 320 kr

 
17861768_1295010670578406_7368976564194277265_n.jpg

"Treningsdagbok for skyttere"

Pris: 150 kr

 

Mental trening i skyting

Å skrive boken "Mental trening i skyting" ble en naturlig følge av mine erfaringer som utøver og trener. Dersom du ikke har tilgang på mentale trenere og veiledere, eller bare ønsker å få en introduksjon i mine arbeidsmetoder, så kan denne boken hjelpe deg videre.

 

 

Treningsdagbok for skyttere

Denne boken er et nyttig verktøy for deg som vil videre.
Den hjelper deg å skape struktur, uansett om du har mye eller lite tid til trening. Boken er dato uavhengig dvs at du kan starte med boken når det måtte passe. Det betyr også at du kan ta pauser og fortsette der du slapp.

Boken utfordrer ditt tankesett og skal få deg til å reflektere over treninger og konkurranser. Den skal holde deg fast i arbeidsoppgaver og minne deg på hva du skal trene på!

  • Hold oversikt over hva du skal trene, hvorfor og hvordan

  • Bli effektivt holdt fast i treningsoppgavene og minnet på målet

  • Starte å registrere treningen din fra dag én

  • Inneholder 52 ukerapporter og 12 månedsstatistikker

  • Inneholder egne sider med henblikk på å skape motivasjon og lyst i trenignsarbeidet

  • Egen del med statistikk og resultatsider som sammenfatter det du har gjennomført

IMG_3038-svhv.jpg

New Page


New Page